DOPISNI LISTI, KUVERTE

 • Kuverte

  Poslovna komunikacija brez kuvert ni mogoča. Gre za tiskovine, ki so nujno potrebne skoraj vsakodnevno.

  Formati kuvert so standardni, tu ni odstopanja, saj se tiska na kuverte, ki so že v naprej izsekena in zlepljene.

  V ponudbi so poleg amerikank tudi različne kuverte ter vrečke C in B formatov. Nekatere formate vam lahko tiskamo tako v izvedbi brez kot tudi z okencem.

  Naj vas na tem mestu opozorimo, da v primeru, da se odločite za kuverte z okencem, okno upoštevate že pri pripravi grafike! Saj smo prepričani, da si ne želite, da bi vaša grafika potekala čez okno kuverte.

   

  Zato vam predlagamo, da si prenesete naše predloge, kjer je označena pozicija okna.

  Vse kuverte se tiskajo samo po sprednji strani z opcijo potiska zavihka - delno ali v celoti. Od količine pa je odvisno ali se bodo kuverte tiskale v digitalni ali v klasični offset tehniki.

  V digitalni tehniki so kuverte tiskane iz vseh štirih barv (CMYK), tako da je skoraj ni barve, ki je ne bi šlo natisniti.

   

  Gramatura kuvert je od 80 do 100 g/m2 in kar je najpomembnejše, je papir dovolj debel, da ne prepušča, torej se od zunaj ne vidi, kaj se nahaja v kuverti.

   

  Kuverte oz. vrečke so vedno iz nepremaznih papirjev, kar ima za posledico, da so barve na kuvertah tiskane v offset tehniki manj intenzivne v primerjavi s kuvertami tiskane v digitalnem tisku.

 • Dopisni listi

  Dopisni listi najpogosteje vsebujejo logotip podjetja, slogan in kontaktne podatke, medtem ko se ostale informacije dotiskujejo kasneje, zato je izbira nepremaznega papirja obvezna.

  Nepremazni papir je brezlesni papir, odličen za barvni tisk dopisnih listov, saj ima visoko odpornost na staranje.

  Če je vaše podjetje usmerjeno k varovanju okolja, so vam na voljo tudi reciklirani papirji, ki so prav tako nepremazni. Odlikuje jih, da so izdelani iz 100 % recikliranih vlaken, so okolju prijazni in nudijo visoko kakovostni tisk.

  Nenazadnje so tu tudi kreativni papirji, ki so odlična izbira za tisk dopisnih listov, saj gre za zelo kvalitetne brezlesne papirje. Primerne gramature za dopisne liste se gibljejo med 90 g/m2 in 120 g/m2.

  V digitalni tehniki vam tako lahko natisnemo manjše količine dopisnih listov.

  V primerih ko so potrebe po večjih nakladah je potreben klasičen offset tisk.

  Ključna razlika, ki jo je potrebno na tem mestu izpostaviti je razlika v odtisu. Ker gre za tisk na nepremazne papirje je odtis v offset tehniki manj intenziven kot v digitalni tehniki.

   

  Tako kot ostale tiskovine se tudi dopisni listi tiskajo v CMYK barvni lestvici. Medtem ko se lahko v offsetu tiskajo tudi posebne barve t.i. PANTONE barve.

  V večini so dopisni listi tiskani barvno (CMYK) in enostransko.

  Seveda pa so želje in potrebe različne, zato vam jih lahko natisnemo tudi obojestransko.

KLIKNI NA IKONO DA SE ODPRE PDF

KUVERTE

in

DOPISNI LISTI