tehnologija in TISKOVINE

Standardni format papirja je 330 x 487 mm, oziroma max. format papirja za tisk je 330 x 660 mm.

Gramature papirja digitalnega tiska so od 60 g do 350 g.

 

 

Krajši proizvodni čas:

Tehnika digitalnega tiska teoretično omogoča izdobavo še isti dan. To je časovni okvir, ki v offsetnem tisku ni mogoč.

 

Personaliziranje tiskovin:

Velika prednost digitalnega tiska je, da lahko istočasno tiskovine natisnemo in personaliziramo. To pa prihrani naročniku čas in stroške.

 

Nižji stroški tiskovine:

Sicer ni možno definirati do katere naklade je digitalni tisk cenejši, priporočamo pa:

- do 1000 kosov - digitalni tisk

- od 1000 do 100.000 kosov - offsetni tisk

- nad 100.000 kosov - rotacijski tisk

 

Pri priporočeni nakladi je potrebno predložiti tehnične podatke tiskovine, saj boste le tako najlažje ugotovili, za kakšno tehniko tiska se velja odločiti, da bo cena najugodnejša.

 

Kvaliteta:

Razvoj digitalne tehnologije je tudi v tisku izreden. Kot vsaka tehnologija pa ima tudi digitalni tisk svoje dobre in slabe strani. Na splošno je z današnjo programsko opremo in novimi digitalnimi stroji barvna kvaliteta tiskovine, tiskane v digitalni tehniki, vedno bolj primerljiva s tiskovino offsetnega tiska.

 

V določenih primerih, ko potrebujemo večji barvni prostor, pa je kvalitetno tiskovino možno natisniti v tehniki digitalnega tiska. Vsekakor pa je izredno pomembno, da Vašo tiskovino natisne strokovno usposobljeno osebje, ki vam bo tudi najlažje svetovalo, katero tiskovino lahko kvalitetneje natisnemo v digitalni in katero v offsetni tehniki.

Digitalni tisk je prihodnost tiska, kažejo trendi razvoja tiskarskega posla. Nivo digitalnega barvnega tiska je izjemen, saj dandanes digitalni tiskalniki nudijo visoke ločljivosti s številnimi možnostmi dodelave. Ob tem nudijo vrhunsko kakovost, popolnoma primerljivo z ofset tiskom, in produktivnost po konkurenčnih cenah.

 

Nekateri tiskarji predvsem zaradi zahtevne investicije v popolno menjavo tiskarske opreme še vedno prisegajo na klasični profesionalni tisk. Dolgoročni cilj optimizacije stroškov kljub temu čedalje več podjetij prepoznava v prenovi opreme in usmeritev v digitalne profesionalne tiskalnike.